שנה טובה מהקונדיטורית והאמא לשני זוגות תאומים ויש גם מתכון לעוגת דבש

שלי לייבל

0 369

ראש השנה הוא מהחגים האהובים עלי. יש משהו בחג הזה שמרגש אותי כל פעם מחדש. כולם לבושים לבן נקיים חגיגיים, זה גם חג שעושים בו חשבון נפש, איך הייתה השנה שעברה, מה היו ההצלחות שלי, הכשלונות. וכמובן מה אני מאחלת לעצמי לשנה הבאה. חוץ מזה שראש השנה משאיר אבק בתחרות החג הכי טוב. ואני אסביר!

בראש השנה אומרים שצריך ללבוש משהו חדש, זה כאילו יש לך אישור מהרופא ללכת לבזבז בקניון. אבל משום מה איך שאני נכנסת לקניון רגליי מושכות אותי לחנויות בגדים של הילדים, הן פשוט הרבה יותר מזמינות, הכל כל כך קטן וחמוד שם. ואז אחרי שקניתי לארבעת ילדיי בגדים, סיכות לשיער, גרביים, תחתונים וכמובן נעליים תואמות, הגיע הזמן לפנק את עצמי!

 

 

לכל חג יש את המאכלים שלו, בראש השנה הכוכבת היא עוגת הדבש…

החלטתי לפנק אתכם במתכון שלי לעוגת הדבש הקבועה שלי. מתכון פשוט וקל, אז תיהנו ואם יש לכם/ן שאלות אתם מוזמנים לפנות אלי בפייסבוק בקבוצה שלי “סודות מהתנור עם שלי לייבל” או בפרטי שלי לייבל ואענה בשמחה על כל שאלה.

 

מתכון לעוגת דבש

מתכון ל2 פסים אינגליש קייק, או ל10-15 יח’ קאפקייקס

המצרכים

¾ 1 כוסות קמח לבן (240 גרם)

¾ כוס סוכר (150 גרם)

2 כפיות אבקת אפיה

כפית קינמון

קורט מלח

קורט ציפורן (לא חובה)

חצי כפית אבקת ג’ינג’ר (לא חובה)

2 ביצים

¼ כוס שמן (50 גרם)

½ כוס תה חזק חם

½ כוס דבש (180 גרם)

 

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 170-180 מעלות

טורפים את הביצים עם שמן, תה, דבש והסוכר.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים, הקמח, אבקת האפייה, התבלינים והמלח.

שופכים בהדרגה את החומרים היבשים את קערת הרטובים ומערבבים עד שהמסה אחידה, לא לערבב יותר מידי כי זה יוצר עוגה דחוסה ולא אוורירית.

למלא חצי מהתבנית, אין צורך לשמן את התבנית

אופים כ25-30 דקות בחום של 170-180 מעלות

כשהעוגה יוצאת מהתנור בעודה חמה, ניתן לזלף מעליה דבש לקישוט…גם ניראה טוב וגם טעים.

בהצלחה וחג שמח!

 

 

שלכם, שלינק’ה

www.shelinka-cakes.com

 

 

אולי תאהבו גם עוד פוסטים

השאירו תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם