סופגניות או לא להיות – שלי לייבל – אמא לשני זוגות תאומים, מסבירה לכם איך עושים את זה

שלי לייבל - נשואה ואמא לשני זוגות תאומים

0 244

אני יודעת שאני חייבת לכם את סיפור ההמשך, על הרגע בו חזרנו מבית היולדות. הרשו לי לעשות הפסקה קצרה ולדבר אתכם על הסופגניות . . .מה עוד לא נכתב על הגוש בצק השמנמן והמשומן הזה? הלא הן הסופגניות!

כל שנה אנחנו מחכים לרגע הזה שנעבור במאפיה הסמוכה ונריח את ניחוחות אדי השמן, המהולים בריח ריבת תות ו

מתענגים על כל ביס, הריבה נוזלת ואבקת סוכר מפדרת את אפינו. ממש רגע קסום..

 

 

ואז היא מגיעה… הצרבת! חג החנוכה או איך שאני קוראת לו "חג החנוקה"…כי הג'ינס לא נסגר אחרי החג הזה. מי שהמציא את הסופגניה בטוח היה רזה. גם בצק, גם שמרים, גם מילוי גם אבקת סוכר וגם מטוגן!!

ובכן, אפשר לעשות את זה אחרת . . .

בתחילת החג  אני מנסה להקציב לעצמי מס' מסוים של סופגניות, אך לא עומדת בזה ומתפתה כל פעם מחדש. השנה החלטתי להתחיל למכור את הסופגניות שלי, משמע שהן יהיו יותר נגישות, יותר מזמינות ויותר מפתות משנים עברו. משנה לשנה אני מנסה לשדרג אותן, הטעמים עולים שלב והמבחר גדל וגדל.

בצורה כזו אני שולטת על סוג השמן, הבצק ואולי… ברגע שכל היום אעסוק באפייתן – אוכל פחות…

 

 

החלטתי גם לחלוק אתכם את המתכונים – כדי שגם אתם תוכלו ליהנות ואפשר גם לעשות (ממני) הזמנות!

 

נתחיל . . . עם . . .

 מתכון בסיסי להכנת סופגניות קלאסיות.

כמות: 25-30 סופגניות

לסופגניות:
1 ק”ג קמח לבן
1 שקית שמרית (50 גרם) או 2 כפות שמרים יבשים
1/4 1 כוסות חלב פושר (300 מ”ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 ביצים בגודל L
100 גרם חמאה רכה
קליפה מגוררת מתפוז אחד

שמן לטיגון עמוק (בערך 1/2 1 ליטר)

לקישוט:
אבקת סוכר

למילוי:
ריבת תות

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים
חלב, סוכר, ביצים, חמאה, וקליפת תפוז ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית
מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי לישה במהירות נמוכה
מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש עוד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו כדורים בגודל ביצה
מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים מראש.
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות).
מטגנים את הסופגניות, בערך 2 דקות מכל צד, עד להשחמה.
אם נעזרים בריבועי נייר אפייה – מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג. מחכים שיתקררו ואז ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.

 

 

טיפים:

· אם משתמשים בשמרים טריים ,יש להמיס אותם ראשית בחלב ואז לערבב עם יתר החומרים.

· כששוברים את הביצים יש לשטוף ידיים עם סבון, על גבי קליפת הביצה ישנם חיידקי סלמונלה.

· למי שאין מדחום על מנת לבדוק שהשמן חם מספיק, יש להכניס כף עץ לשמן , אם מצטברות בועות סביב הכף, זה אומר שהשמן חם מספיק.

· מומלץ לנפות את הקמח, לא רק מטעמי כשרות, מאחר וזה מכניס אויר לקמח וכך הסופגניה אוורירית יותר.

בהצלחה וחג סופגניות שמח!

 

   

 

ושוב.. אם אין לכם זמן או חשק להכין – אני עושה גם משלוחים

שלכם, שלינק'ה.

www.shelinka-cakes.com

חפשו אותי בפייסבוק: שלינקה עוגות מעוצבות

וגם באינסטגרם: shelinka3

 

האם גם לכם יש עסק שאתם רוצים שנכתוב עליו? דברו אתנו 054-2212777 או [email protected]

רק כי אתם חברי הקהילה שלנו..

לטורים נוספים של שלי לחצו>> אמא לשני זוגות תאומים

 

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.