איך להכין לתאומים עוגות יומולדת פשוטות ויפות (בעיקר אם אין כל כך זמן להשקיע)

0 522

הפוסט הזה נועד לאמהות לתאומים שהינן שוקעות אך שואפות להיות משקעיניות – כמוני.

עוגות לתאומים

אלוהים לא ברא אותי אופה, יש הרבה דברים שאני עושה מצוין! במטבח אני פחות. אסף הבשלן הראשי אצלנו בבית ואני מצטרפת כשנופלת עליי המוזה. אממה, לאסף ולשלושת ילדיי יש יום הולדת צמודים. כמה צמודים? בטווח זמן של שבועיים יש יומולדת לארבעתם!! זה אומר שלוש עוגות לגן, עוגה אחת לעבודה וארבע עוגות לחגיגה בבית כי לכל אחד מגיעה עוגה אישית. זה אומר 8 עוגות בשבועיים!! בשנה שעברה זה היה להכין שמונה עוגות פלוס לעבוד במשרה מלאה פלוס ניהול בית עם שלושה ילדים פלוס לנשום.

אז אופציה ראשונה והכי פשוטה שעמדה בפניי – לקנות עוגות. פיתרון מספק לכל הדעות אך במקרה של שמונת העוגות שלי – מדובר בפשיטת רגל ולכן נקטתי באופציה השניה – להכין בעצמי. להכין עוגה ממש ממש יפה זה השקעה רצינית, וכשצריך גם את זה אני יכולה לעשות ולראיה אני מצרפת לכן תמונה של שתי הברביות שעשיתי להן בגיל השנה בגיל ארבע שכן היה לי זמן להשקיע.

עוגות לתאומות

אז נחזור ליומולדת שלוש של התאומות

בלית ברירה הנמכתי ציפיות, החלטתי ללכת יותר על טעם מאשר על נראות, כלומר עוגה פשוטה בלי קישוטי בצק סוכר וזילופים ושאר דברים מרשימים ויפים, אבל שעדיין גורפת מחמאות גם בגזרת המראה וגם בגזרת הטעם. עוגת שוקולית פשוטה וקלה להכנה (אפילו לא צריך מיקסר), בציפוי שוקולד וסוכריות, עם בריכת ממתקים או פירות באמצע. פשוט להכין ובעיקר מהיר. וכדי להפוך את זה לעוד יותר מהיר הרשו לי לחלוק איתכם טיפ שקיבלתי שהפך את השבועיים האלה להרבה יותר פשוטים (לפחות בגיזרת האפייה) – להקפיא!

את העוגה (שהמתכון שלה בהמשך) מכינים מראש, במקרה שלי הכנתי שלוש מראש, ואחרי שהעוגה יצאה מהתנור והתקררה עטפתי אותה טוב טוב בנייר נצמד והכנסתי למקפיא! היו לי שלושה ימי הולדת בשלושה ימים נפרדים באותו שבוע אז בכל פעם הוצאתי באחה"צ שלפני את העוגה, וכשהיא הפשירה שמתי את הציפוי והעוגה מוכנה! הטעם הטעים והנימוח של העוגה נשאר גם אחרי ההקפאה וההפשרה.

עוגה לתאומות

אז לעבודה: דבר ראשון – העוגה. מכיון שהעוגות לגן מכוונות לילדים בחרתי במתכון שהכי טעים לילדים – עוגת שוקולד כזו שרטובה מבפנים עם מלאאא סוכריות מעל. אי אפשר ליפול עם העוגה הזו, הילדים טורפים אותה. אפילו לא צריך מיקסר מספיק לערבב הכל בקערה (עשיתי הכל אחרי שהילדים הלכו לישון אז מיקסר לא היה אופציה) המתכון ממש פשוט:

חומרים לעוגה

1 כוס קמח תופח

1 כוס שוקולית לאפיה

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים

1/2 מיכל שמנת מתוקה / צמחית

מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים, בקערה שניה את כל הרטובים ומאחדים. שופכים לתבנית משומנת (אני אוהבת את החד פעמיות), שמים בתנור 40 דק על 180 מעלות ו ז ה ו. העוגה מוכנה. היא לא מתייבשת לגמרי לא להבהל אם היא נראית טיפה רוקדת כשמוציאים אותה, שימו קיסם ואם הוא יוצא יבש היא מוכנה. כמו שציינתי אני חיכיתי שתתקרר עטפתי היטב (לעטוף ממש ממש טוב כדי שהטעם יישמר והיא לא תתייבש) והכנסתי למקפיא.

מצרכים לקישוט העוגה

גליליות/עוגיות לוטוס

100 גרם שוקולד מריר

1/2 מיכל שמנת מתוקה / צמחית

מה שרוצים לשים בפנים: פירות/ממתקים

תאומות זוללות

אז אחרי שהעוגה התקררה / הפשירה עוברים לשלב הקישוט. קודם מכינים את הקרם – מחממים על האש חצי מיכל שמנת מתוקה – לא להביא לרתיחה! – ושוברים לתוכה חבילת שוקולד מריר. מערבבים טוב טוב עד שכל השוקולד נמס והקרם מקבל צבע שוקולד כהה. אם השמנת כבר מתחילה להראות סימנים של רתיחה פשוט כבו את האש ותמשיכו לערבב, השוקולד יימס גם בלי האש מתחת. שמים בצד ומחכים שיתקרר.

עם סכין מסמנים עיגול במרכז העוגה לפי הגודל של ה"בריכה" שרוצים ליצור ועם כף מוציאים בעדינות את המילוי. שימו לב שלא אמורים להגיע לתחתית העוגה אלא רק לחצי גובה, כלומר שמתחת להפתעות שתשימו בחור שנוצר יש עדיין בסיס של עוגה. עם העוגה שהוצאתם מהאמצע אגב אפשר לעשות כדורי שוקולד! אני פשוט אכלתי הכל באותו רגע. חזירות, אבל היה לי טעים. תתמודדו.

מתחמים את השקע שיצרנו בגליליות, אפשר גם עוגיו אוראו, לוטוס – מה שבא ואז השלב האהוב עליי – שופכים את הקרם בזהירות על העוגה, אפשר לראות בתמונה שאני עשיתי את זה עם מצקת כדי שהשיטפון שוקולד לא יפיל את חומת הגליליות. ולמה זה השלב האהוב עליי? בגלל כל השוקולד שנשאר בסיר אח"כ. מה לא חבל? נאכל!

כמעט סיימנו! באמצע שמים מה שבוחרים, הבנות שלי ביקשו תותים אז שמתי תותים שקטפנו בקטיף בשבת, אבל במקור התכוונתי למלא בסוכריות עדשים ואצבעות קינדר 🙂 גם כאן אפשר להתפרע.

יומולדת לאחת התאומות בגן

ולפינאלה – סוכריות צבעוניות! לא כי זה יפה אלא כי זה הדבר שעושה את הילדים שלנו הכי מאושרים. הנוסחה היא כמה שיותר סוכריות צבעוניות על כל סמ"ר עוגה. העוגה מוכנה!

ככה שלוש פעמים לפני כל יום הולדת בגן ועוד פעם אחת כפול ארבע לפני שנזמין את כל המשפחה אלינו בשבת. מי שמכין לא לשכוח להעלות לכאן תמונות.

מזל טוב!!!

לפינת המתכונים הבריאים שלנו לחצו כאן

לקרוא עוד פוסטים בבלוג שלנו  – להיות הורים לתאומים – לחצו כאן

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.